Bike-Suzuki Intruder C1800R

De Suzuki Intruder C1800R is een grote sterke brute chopper. Voor grote mensen een erg goed zittende motorfiets. Deze motorfiets kocht ik 2e hands toen deze 1 jaar oud was. Dit is voor mij de eerste motor geweest die ik compleet heb verbouwd. Dit is gebeurd door een erg goede customizer (Paul Salders). Na deze ingrijpende verbouwing was de motor niet meer herkenbaar als een Intruder C1800R. De teller op de tank verwijderd en daarvoor in de plaats een digitale teller op een speciaal gebouwd dashboard. Achterlichten verwijderd en led-verlichting ingebouwd. De versnellingsbak onderhanden genomen en gemodificeerd, opnieuw gespoten (door Frans de Weerd) de seats en tassen volledig opnieuw laten bekleden met leer (door Eddie van der Weide) en een trekhaak laten monteren (door Henk Schuuring)

Omdat na twee jaar al roest van binnenuit zichtbaar begon te worden heb ik contact gezocht met Suzuki Nederland. Omdat ik twee weken buiten de garantie viel werd hier niets meer aan gedaan volgens deze importeur. Ik heb toen besloten nooit meer een Suzuki aan te schaffen en deze compleet verbouwde machine te verkopen. Met liefde en inzet heb ik deze mooie machine vertroeteld en met erg veel plezier hierop gereden. Nog voor de verbouwing was de eerste rit al naar Engeland waar het EMC treffen werd gehouden in Hudersfield.

Ook hier een paar echte Vence en Hayns  uitlaten erop gemonteerd voor een mooi zwaar geluid. Bekijk de afbeeldingen en zie hoe compleet deze grote zware nekkendraaier was.

Ook hieraan is onderhoud is makkelijk door jezelf te doen. Een erg groot assortiment accessoires aanwezig voor ieders persoonlijke wens. Zelf ben ik geen lid geweest maar er is een Intruder Owners Club Holland (IOCH),  Bij deze club kun je terecht met veel vragen. Voor de volledige omschrijving van deze mooie chopper wil ik je verwijzen naar wikipedia

Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik je graag en zal zien of ik je een antwoord kan geven.

Hieronder tref je een kort filmpje aan van de Suzuki Intruder C1800R die ik met veel plezier heb gereden.

 

Suzuki Intruder C1800R film made 04102011 by Mike van de Beek;

 

Suzuki Intruder C1800R Customized and new painted Film by: Mike van de Beek;

 

Suzuki Intruder C1800R Custom build by Salders Motoren;

 

Suzuki Intruder C1800R build in 2008, Custom build, Mike VanDeBeek;

 

 

Quote: “4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »