Bike – Rewaco Refurbishing RF1 GT Trike

 

Na weken op de loer te hebben gelegen via internet en marktplaats ben ik samen met mijn maat Paul Salders uit Luttelgeest op weg gegaan om deze Trike te gaan halen/kopen. Het gaat om het model Rewaco RF1 GT

 

    

Bij deze Trike werd ook een zogeheten trekstang verkocht zodat je de Trike gewoon achter je auto, camper of vrachtwagen kunt hangen. Erg makkelijk en waar wij uiteraard gelijk gebruik van hebben gemaakt.

    

    

Toen ik deze Trike kocht in 2015, was er totaal geen enkele historie bekent van onderhoud. Het bedrijf waar deze Trike in onderhoud was geweest ergens in Limburg is failliet. Daarom is het eerste wat er aan deze Trike is gedaan een compleet groot onderhoud. Omdat de body er toch af moest, is deze meteen maar meegenomen naar de spuiter waar ook de minicaravan in de kleuren wordt gespoten. Deze Rewaco RF1 GT Trike is volledig opnieuw gespoten in frisse kleuren Oranje/Zwart.

      

De totale technische controle, onderhoud en periodieke APK keuring wordt gedaan door: Leffert Walinga – Sondel Olie, oliefilters, bougies, benzineslang, poeli, distributieriem en spanrollen, voorspatbord beugel e.d. zijn zomaar een paar zaken die worden uitgevoerd. De body van de Trike wordt gespoten door Chris Post uit Urk van het bedrijf Auto Schade Herstel CP. Op Zaterdag 28 februari 2015 heb ik samen met mijn maat Date de Witte de Trike naar Leffert Wallinga gebracht voor een groot onderhoud.  Op Dinsdag 3 maart 2015 Heb ik de body van de trike opgehaald in Sondel en afgeleverd op Urk alwaar deze zal worden gespoten. Er is nu dus echt een begin gemaakt.

Deze pagina gaat stap voor stap door de aanpassingen en veranderingen heen die betrekking hebben op deze Rewaco Trike RF-1 GT.

Op Woensdag 4 maart 2015 vandaag alle verdere losse componenten verwijderd van de onderdelen die gespoten gaan worden. Een bak vol, maar dan heb je ook wat.
Verder is de body van de Trike en alle losse onderdelen goed geschuurd. De body is op schragen gezet hetgeen het werk een stukje makkelijker maakt.

    

Als je goed kijkt op deze afbeeldingen zie je de kleine caravan op de achtergrond staan. Deze staat in de 2 componenten primer en klaar om geschuurd te worden. Wordt in dezelfde kleuren gespoten als de Rewaco Trike en het beloofd een prachtige combinatie te worden. Via mijn FACEBOOK kun je de eerste foto’s bewonderen. Alleen als je tot mijn “vrienden” behoort, sorry.

Wel kun je de pagina bekijken op deze website waarop stap voor stap het opknappen en aanpassen van deze caravan staat omschreven. LET OP, ik ben daar nog steeds mee bezig en doe elke keer een stukje. KLIK HIER Deze minicaravan wordt door deze Rewaco Trike getrokken.

    

    

Donderdag 5 maart 2015</b> de witte onderlaag is vandaag gespoten. Gerard (ingehuurd door Chris Post) heeft deze laag er op gezet. Ook het oranje volgt vandaag. Het beloofd wat.

    

Vrijdag 6 maart 2015 Vanmorgen een aangename verrassing. De ORANJE gespoten onderdelen zien er prachtig uit. Allemaal uit de spuitcabine gehaald en de gedemonteerd van de rekken. Vervolgens met montage van de onderdelen begonnen.

    

Dankbaar en een heerlijk gevoel. Stap voor stap komen we met medewerking van velen aan de finishlijn. Bij elk stukje montage wordt een droom steeds meer werkelijkheid.

    

Vanmiddag rond de klok van vier uur zat de eerste laag ZWART op de onderdelen van de Trike. Het wordt er steeds mooier op. Op vrijdagavond rond de klok van 7 uur kreeg ik van Chris te horen dat het er keurig netjes allemaal op zat. Wel een paar plekjes voor de poetser, maar dat mag de pret niet drukken. Dit zal Poetsbedrijf Jurie van de Berg – Urk
helemaal niet erg vinden.

Zaterdag 7 maart 2015 Vandaag worden de body en losse componenten opgehaald bij de spuiter. Hiervoor mag ik de wagen en auto ambulance van Paul Salders voor gebruiken waarvoor dank. Vervolgens worden de spullen naar Leffert Walinga – Sondel gebracht voor verdere montage. Hier wordt ook de motor en het technische gedeelte weer volledig als nieuw gemaakt.

  

Eerst de auto met aanhangwagen bij Paul Salders opgehaald. Onderweg maar even een foto van gemaakt want ik vindt het persoonlijk een schitterende combinatie.

  

Vervolgens even langs Harm Kramer  van het bedrijf ROCK Machinefabriek – Urk gereden m.b.t. de scharnieren en aluminium kist voor de caravan.

    

Vol verwachting klopte mijn hart, want ik zag de gespoten delen klaar liggen bij Christiaan Post en het zag en ziet er schitterend uit.

 

Uiteindelijk na voorzichtig laden en alles afdekken met dekens en kleden, de body op banden en ook goed vastgezet met een gangetje van 60 km per uur op richting Sondel waar
Leffert Walinga al klaar stond om de delen in ontvangst te nemen.

    

Alle delen voorzichtig neergelegd op dekens en de achterbumper voor een gedeelte gemonteerd. Het beloofd een prachtig geheel te worden. Genieten en dankbaar.
Op de valreep nog een schitterend stuur meegenomen, die ik heel graag zwart wil laten spuiten. Dan wordt het helemaal een schitterend geheel.

Voor nu is het na een enorme intensieve week weekend. a.s. maandag naar Walinga voor de montage en woensdag weer naar de spuiter voor de caravan. Het is een heerlijke week om op terug te zien.

Maandag 9 maart 2015 Op weg naar Leffert Walinga – Sondel Genietend van het mooie weer, de ruimte en het vooruitzicht. Vandaag montage van de Trike.

  

Vanmorgen eerst nog even naar Chris Post – Auto Schade & Herstel – Urk geweest om het stuur van de Trike te brengen. Dit was helemaal vergeten en moest ook worden gespoten. Gelukkig alle medewerking en dat wordt vandaag nog gedaan. Vervolgens de montage van de trike en wat wordt ie mooi.

      

Op de terugweg naar huis nog even langs: Eddie en Baukje van der Weide – Emmeloord om een stukje leer wat over de “tank” ligt te laten maken. Ook daar weer een super medewerking, ondanks hevige drukte wordt het vandaag nog even gemaakt. Eddie, SUPER, bedankt.

    

Dinsdag 10 maart 2015 al vroeg op weg naar Eddie en Baukje van der Weide – Emmeloord om het nieuw gemaakt stukje tankleer op te halen. Wederom vakwerk wat klaar lag. Eddie hartelijk bedankt.

 

Toen even lang grote vriend Harm Kramer eigenaar van ROCK – URK om de aluminium kist en afmetingen van de dissel van de caravan te bespreken en de nieuwe scharnier-deksels. Ik kwam net op tijd, Harm stond net te genieten van zijn nieuwe ontwerp wat hij had gemaakt. Een schitterende robot.

  

Toen naar Chris Post waar het stuur is gespoten. Gelijk met Klaas Kramer van ROCK – Urk arriveerde ik daar. We hebben gelijk de uitdaging met de dissel van de caravan besproken.

    

Vervolgens naar SONDEL gereden naar het bedrijf van Leffert Walinga – Sondel Daar het stuur afgeleverd en het leertje op de tank bevestigd met de diverse benodigde meters.

    

    

    

We schrijven alweer Woensdag 11 maart 2015 De tijd gaat snel en er gebeurt veel in korte tijd. Vanmorgen eerst naar Urk gereden en daar Harm Kramer eigenaar van ROCK – URK gesproken ( zie Rebuilding Mini Caravan  ) Vervolgens na het werken aan de mini caravan naar Leffert Walinga – Sondel gereden en daar diverse zaken m.b.t.. de Trike doorgenomen.

   

De chromen ringen rond de achterlichten waren inmiddels gemonteerd, nieuwe knipperlichten voor, nieuw rubber achterklep en nieuwe benzinepomp. Er wordt hard aan gewerkt om de Trike einde deze week klaar te hebben.

    

Het voorspatbord is inmiddels weer gemonteerd, een RVS remkabel, het nieuwe stuur, kortom, er wordt zowel aan de voor- als achterkant hard gewerkt. Genieten is denk ik het juiste woord. Ik zie dan ook uit naar het eind resultaat.

    

Vrijdag 13 maart 2015 Wat een aanblik bij binnenkomst bij  Leffert Walinga – Sondel De body zat op het chassis gemonteerd en wat ziet het er mooi uit. Er waren nog een paar hindernissen te nemen. De beugel voor de klokken zoals toerenteller en snelheidsmeter moest worden pas gemaakt en de afstandbediening in de tank zat in de weg voor de versnellingen. De voedingskabel voor de navigatie/telefoon wordt aangesloten en gezekerd, de bekabeling voor de radio vernieuwd, remmen zijn volledig nagezien, remvloeistof vervangen, brandstofslangen vernieuwd. USB en 12-volt montagedoos gebracht welke wordt aangesloten in het afsluitbare bakje. Makkelijk voor het opladen van de telefoon tijdens het rijden en tevens kan de druppellader makkelijk worden aangesloten.

    

    

Leffert in overleg met Ike kwamen tot een oplossing. Diverse kleinere puntjes werden doorwerkend achter elkaar weggestreept en het einde nadere zijn voltooiing.

    

Rond de klok van 11:00u werd de Trike naar buiten gerold voor een testrit gevolgd door een APK keuring. Het motortje loopt als een zonnetje, alles op technisch vlak was nagezien en daar waar nodig vervangen.

    

  

Zo rond de klok van 12:00u kwam Leffert terug met een grijns van oor tot oor. De Trike was klaar, APK gekeurd dus we kunnen er weer een jaar tegenaan. Nog een paar details
moeten worden gedaan om het perfect te maken, maar dat zal in een vervolgverhaal worden gedaan. Leffert & Ike Dank jullie uit de grond van mijn hart voor jullie meedenken, oplossingen en dat ik mij vertrouwd voel bij jullie. Dik en dik tevreden zover. Absoluut een tevreden klant.

Vervolgens op naar Urk, naar Chris Post waar de caravan staat te wachten om verbonden te worden als in een huwelijk met de Trike. Zowel caravan als Trike zijn door Chris gespoten.

    

Ook hier weer een volledige verassing. Wat zag het er allemaal mooi en strak uit. Chris zag nog een paar plekjes en werkte deze ter plaatse even bij. Ook dit is zeer vakkundig gedaan waarvoor hartelijk dank.

    

    

Nog even de welbekende puntjes op de i door van de gemengde kleuren een paar potjes te maken om bij eventuele kleine beschadigingen deze te kunnen bijwerken. Chris Hartelijk bedankt voor al je vakmanschap, je goede zorgen en de fijne gesprekken die wij hebben gehad. Je zit in mijn hart.

  

Voor het eerst zijn de Trike en de Caravan nu verenigd, en wat een stel. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden zou ik zo zeggen. Dankbaar en een enorm blij gevoel. Met zovelen tot dit in staat.

   

   

Om 15:30u reed ik met het hele spulletje bij Harm Kramer en zijn zoons  naar binnen. Hier worden de aluminium kist op de dissel van de caravan gemonteerd alsook de sloten in de aluminium kist, wordt er een beugel gemaakt voor de cockpit klokken/telefoon en wordt het neuswieltje van de caravan verzet.

  

Zaterdag 14 maart 2015</b> Om iets over 07:00u waren we bij Harm Kramer van ROCK – URK  Lekker op tijd dacht ik maar  Harm was al vanaf 06:00u aan de gang met de Trike. Het was veel pas en meetwerk, maar dan heb je ook wat.

    

Vele machines werden deze morgen gebruikt en zowel Harm als Klaas waren volop aan de gang. Het werd gezaagd, geboord, gelast, geschuurd, gespoten en ga maar door.

      

Het is niet gauw goed bij deze jongens, meten is weten en dat doen ze met grote regelmaat. Voor elke uitdaging een oplossing en niet makkelijk voor 1 gat te vangen.

    

Innovatief, oplossingsgericht en van alle markten thuis als het om constructie gaat. Het maakt ze niet uit of het nu om het grove of fijne werk gaat, er wordt met grote precisie en nauwkeurigheid gewerkt.

      

Mooie RVS afdekplaatjes gemaakt voor de scharnieren van de caravan. Deze waren eerst voorzien van lelijke polyester kapjes. Nu is het strak en kan het tegen weer en wind en tegen een stootje. Ook de sluitingen voor de aluminium kist werden op maat vervaardigd door deze vakmensen.

      

Een genot om naar te kijken hoe elke machine die er staat tot zijn recht komt. ROCK Machinefabriek – URK is een mooie dynamisch bedrijf. Bekent in de binnenvaart, offshore, injectie machines voor betoninjectie en noem maar op. Zeker de moeite waard om eens met deze jongens om de tafel te zitten, want zoals je nu kunt zien ook voor het op maat maken van motor en Trike onderdelen draaien zij hun hand niet om.

      

Voor vandaag genoeg gedaan. Om 12:00u naar huis gereden om het getrouwde span te parkeren in de garage van een welverdiende rust en een bewogen week. Harm & Klaas heel veel dank voor jullie betrokkenheid, vakmanschap en liefde voor jullie vak. Ik ben met veel plezier bij jullie geweest en zie uit naar komende week voor de bevestiging van de aluminium kist.

Thuis hebben we het spulletje netjes geparkeerd in de garage en kijken komende week wel verder. Moe maar voldaan kunnen we deze week achterom kijken. Veel, erg veel gebeurd en gedaan. Hoe ik het ook bekijk, ik ben dankbaar, intens dankbaar voor hetgeen is bewerkstelligd zover.

      

Via Salders Motoren – Luttelgeest een nieuwe druppellader gerealiseerd voor de Trike. Paul, Super bedankt voor je advies en geduld. Per post kreeg ik vandaag ook het nieuwe onderhouds- en gebruiksaanwijzingsboekje  binnen wat is opgestuurd geworden door Mike Ducker van HDservice-Venlo   Dank voor al je uitleg, tijd en geduld zover.

Vanaf volgende week gaan we verder met de afwerking. De Trike & Caravan zullen nog beplakt en beletterd worden door:  Geert Snijder van Snijder Reclame – Urk de raamrubbers. verlichting en bekabeling staan allemaal op het programma. Voor deze week nu ff meer dan voldoende.

Woensdag 26 maart 2015 begonnen met het aansluiten van de radio/cd, afstandbediening, telefoon, laadpunt opbergklep, druppellader voor accu en mistlamp schakelaar.
Een heel gezoek en een wir war van draden. Heerlijk op mijn gemakje met de radio aan op de achtergrond en het geluid van de regen op het garagedak.

      

Zo vordert ook de Trike en begint het aardig op te schieten naar een stukje voleinding van een schitterend project. Ik kreeg van Harm nog een leuk redactioneel stukje uit de krant via
een whatsapp toegezonden. De Trike en Caravan stonden in het Het Urkerland Geweldig toch…..?

  

Vrijdag 27 maart 2015 Vandaag de radio aangesloten en het GPS-tracking system. Verder de voorbereiding gemaakt voor de mistlamp schakelaar die vermoedelijk morgen over de
post komt. Ik kreeg een SMSje van Harm om zaterdagmorgen 07:30u op Urk te komen voor de montage van de aluminium kist. Het spulletje klaar gezet en de planning is morgen met de auto te gaan gezien de weersomstandigheden. Verder kreeg ik van
Lenie van den Berg werkzaam bij Het Urkerland het officiële redactionele stukje. Klik op afbeelding en lees of download Redactioneel stukje Urkerland 26 maart 2015

   

Vanmiddag Donderdag 9 april 2015 eerst langs Eddie en Baukje van der Weide – Stoffering Emmeloord gereden en daar 4 stukken leer gehaald die bestemd zijn voor de zittingen van de Trike. Deze naar  Marjan  eigenaar van De Wakkie Borduurstudio gebracht. Zij zal daar de letters op borduren. Toen verder met de stroom van de caravan aan het werk gegaan.

      

Eindelijk,……vandaag Maandag 20 april 2015  de geborduurde stukken leer voor de zitting opgehaald bij De Wakkie Borduurstudio . Het begint er mooi uit te zien en wat een vernuft die prachtige borduurmachines.

      

Tijdens een lekker bakkie koffie werden de letters er “EVEN” op geborduurd. De kleur uiteraard passend bij de Trike. Nadat deze stukken klaargemaakt waren ben ik naar
Emmeloord gereden.

      

Daar ben ik langs Eddie van der Weide – gespecialiseerd in het bekleden van meubels, auto’s, motorzadels/buddyseats, boten, caravans gereden en de lappen leer met bedrukking afgegeven. Eddie gaat daar mooie kussens van maken. Ik ben dan ook erg benieuwd.

We schrijven alweer Dinsdag 21 april 2015 Vandaag naar Leffert & Ike gereden in Sondel, voor wat onderhoud en nieuwe spiegels. Kleinere op het stuur en langere voor de caravan bij de koplampen.

      

I.p.v. op de eigen kussen van de REWACO TRIKE RF1 – GT  te zitten, heb ik kussens van het tuinset gebruikt. De kussens liggen bij Eddie van der Weide – gespecialiseerd in het bekleden van meubels, auto’s, motorzadels/buddyseats, boten, caravans.

      

Het was prachtig weer, volop zon dus volop genieten. Leffert & Ike waren volop bezig en het resultaat was er dan ook naar. De Trike rijdt nu een stuk beter en veiliger.

      

Op de terugweg kwam ik er achter dat de extra spiegels nog niet voldeden. Ik kan niet veilig langs de caravan kijken dus daar moest wat op gevonden worden. Bij Salders Motoren langs. Daar hebben we nog even verlengers voor de spiegels gemonteerd maar ook dit wil niet helpen. Ik kijk tegen mijn handen aan op het stuur en heb niet voldoende zicht. Nu brainstormen voor een juist oplossing.

Woensdag 22 april 2015 Eddie van der Weide – gespecialiseerd in het bekleden van meubels, auto’s, motorzadels/buddyseats, boten, caravans. De kussens voor de Trike zijn klaar en wat een prachtig resultaat.

      

Dit is echt genieten. de voltooing nadert, en wat is het een prachtig gezicht. Het huwelijk tussen de Trike en de kussens is voltrokken en wat een schitterend geheel.

      

Heb je verder nog vragen? dan hoor ik je graag. Via CONTACT tref je al mijn gegevens aan.

Rewaco Trike RF-1 GT + Minicaravan by Mike van de Beek;

 Met de hartelijke groeten, een fijne dag en misschien horen of ontmoeten wij elkaar nog eens ergens.

Bedankt voor je belangstelling.

Mike

Quote: “It’s the way you ride the trail that counts.

 

WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »