Bike-Honda Pan European 1100ST

De Pan European 1100St wordt gemaakt door de welbekende Honda fabrikant. Een echte sport- toerbuffel. De eerste Pan-motor die ik heb gereden, was beroepsmatig als rijinstructeur. Ik ben een tijdje motorrijinstructeur geweest o.a. in de regio Amersfoort, Ermelo en Gorinchem. Een fijne wendbare fiets die wanneer nodig ook erg snel kan zijn. Verder is het mogelijk elke moeilijke verrichting te doen met deze fiets ondanks het gewicht. Erg betrouwbaar, altijd starten en wat ideaal is, is de cadan aandrijving.

De tweede keer dat ik deze motor heb aangeschaft was voor privé gebruik. Ik reed ermee woon- werk en uiteraard privé. Deze motor kun je voorzien van een hoge of lage ruit wat zeker is aan te bevelen als je last hebt van turbulentie op je helm. Een zogeheten Corbin zadel is aan te bevelen als je lekker en comfortabel wilt zitten. Op deze laatste motor had ik o.a. een trekhaak gemonteerd en had ik er een bagagewagentje achter om zogeheten motortreffens te bezoeken. Ideale wegligging en ik heb niet ondervonden dat ik er een karretje achter had hangen.

Het zijn betrouwbare, uitstekende en goed op de weg liggende kilometervreters. Ik heb een VRO en een VRO Expert cursus gedaan bij de KNMV. Eigenlijk een verplichting en in ieder geval een aanrader die vanuit de wet geregeld zou moeten zijn voor elke motorrijder. Het maakt je zelfbewuster, je krijgt een heel andere kijk op het motorrijden, je stijl wordt anders en veiliger, je leert beter anticiperen en gebruik te maken van de ruimte en mogelijkheden op de weg en,…het belangrijkste je weet wat je machine kan. Kortom, een fijne motor om mee te rijden en vooral als je woon- werkverkeer met een motor wilt gaan doen. Dan is dit een aanrader. Ik heb erg veel plezier gehad van beide machines en elke minuut genoten van elke rit.

Onderhoud is makkelijk door jezelf te doen. Makkelijk schoon te maken, ruime accessoires aanwezig voor ieders persoonlijke wens. Zelf ben ik geen lid geweest maar er is een PAN-club onder de naam Club Pan-European Nederland – kortweg CPEN – is een merkenmotorclub bestemd voor berijders van de Honda ST1100(A) of ST1300(A). Ook is daar Online een vraagbaak m.b.t. techniek. Voor de volledige omschrijving van deze mooie bolide wil ik je verwijzen naar Wikipedia.org

Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik je graag en zal zien of ik je een antwoord kan geven.

Hieronder tref je de afbeeldingen aan van de Pan die ik heb gehad.

 

Quote: “Sometimes it takes a whole thankful of fuel before you can think straight.

 

WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »