Bike-Harley Davidson Road King

De Harley Davidson Road King is een motor waar ik lang over heb mogen fantaseren en dromen. Deze fiets is meer dan compleet en alles wat je maar bedenken kan zit er op of er aan, inclusief trekhaak natuurlijk. Deze bike is van 2008 met 17.000km op de teller toen ik hem kocht. Eigenlijk nog nieuw. De tanktas voor mijn hond REBEL pas laten maken door Eddie van der Weide  en we gingen samen op reis. De eerste grote trek was richting Forcheim in Duitsland waar het EMC treffen dit jaar is gepland.

De minicamp achter deze motor is nauwelijks merkbaar. De 1600 TwinCam met 6 bak versnellingen voldoet voortreffelijk en het is dan ook een perfecte machine om mee te rijden.

Tja,…en toen kwam de gezondheid om de hoek kijken. Beide ellebogen wilde niet meer en mijn rechterschouder. Dan komt er ook nog eens bij dat ik deze mooie bike uit mijn handen heb laten vallen (gelukkig op de valbeugel) en de bike nagenoeg niet meer overeind kreeg. Dit was schrikken en ik heb besloten deze mooie droom te verkopen.

Achteraf heb ik deze bike veel te vroeg verkocht. Mijn gezondheid knapte weer op en ik mis het fijne hakke plof geluid van de HD. Ik heb mij een beetje teveel zorgen gemaakt en achteraf spijt deze machine te hebben verkocht.

Op de speciale maten van de gereedschaps sleutels na is het reguliere onderhoud redelijk goed zelf te doen. Voor deze machine zijn een legio aan accessoires te koop. Advies…..Koop niet meteen maar kijk eens een beetje rond. Goed de moeite waard. Voor meer informatie over de HD Road King wil ik je verwijzen naar  wikipedia Klik hier

Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik je graag en zal zien of ik je een antwoord kan geven.

Hieronder tref je een klein filmpje aan van deze prachtige Harley Davidson Road King 1600 TwinCam die ik met erg veel plezier heb gereden.

Harley Davidson FLHRCI ROAD KING Classic build in 2007, Mike van de Beek;

Quote: “It’s not what you ride, it’s THAT you ride!

 

WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »