Bike-Dream-Wish

 

Helaas door gezondheids- redenen moest ik afscheid nemen van mijn jongensdroom de Harley Davidson Streetglide FLHC van 2009 (Nieuwe model) compleet opgebouwd zoals ik deze wilde hebben. Deze motor was na jaren sparen en dromen uiteindelijk in mijn bezit gekomen. Omdat het te gevaarlijk was om te rijden vanwege mijn verslechterde gezondheid,  is er besloten deze schitterende motor te verkopen en van dat geld hulpmiddelen aan te schaffen die wij nodig hadden zoals:

  • Verstelbare stoel
  • Krukken
  • Traplift
  • Aangepast auto
  • Scootmobiel
  • Rollator
  • WC- en douchebeugels

Een flinke onkostenpost die wij gelukkig toentertijd door de verkoop van de motor konden en mochten betalen.

Tjonge wat was ik boos en opstandig toen de motor werd verkocht. De nieuwe koper heeft ruim 20 minuten om deze schitterende bolide gelopen en uiteindelijk zei hij: “Mike, je hebt niet gelogen, ik heb echt niets kunnen vinden om deze machine af te kraken“. en,….. hij legde geld op tafel en de motor was verkocht. Toen hij wegreed had ik in gedachte de geweerkorrel op zijn rug staan en was het een écht geweer geweest, dan had ik afgedrukt. Boos i.p.v. dankbaar. Gelukkig is dit gezakt en kwam ik er achter dat ik mijn hart niet op aardse goederen moest zetten.

Nu echter, ben ik zowel lichamelijk als geestelijk met een enorme come-back bezig. Ik maak géén gebruik meer van bovengenoemde hulpmiddelen en merk door training dat ik nagenoeg weer helemaal de oude aan het worden ben. Ongelooflijk dankbaar maar ook verwonderd elke dag weer.  Ik ben ook volledig gestopt met medicatie.

Doordat het veel beter gaat kriebelt het als een razende als het  om motoren gaat. Mike & motor (net als M&Ms) was altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik voel mij daarom dan ook geamputeerd. Nagenoeg een ieder kende Mike en zijn motor. Ik lees wel eens van die borden:  Dream it, Wish it, Do it. De eerste twee woorden zoals: DREAM en WISH wil nog wel lukken, maar dat laatste omzetten in doen, is voor mij gezien de huidige omstandigheden een onmogelijke zaak.

We zijn helaas genoodzaakt het bij dromen en wensen te laten. En met “we” bedoel ik ook mijn lieve REBEL die bij elk motorgeluid al klaar staat om te gaan.  Uiteraard zijn er belangrijkere zaken in het leven dan alleen een motor. Het gemis is als een amputatie, de vrijheid, de wind langs je oren………….. dat blijft. 

Dit was mijn laatste motor met een mini vouwwagen er achter.

Harley Streetglide FLHC

   

Quote: “A life without dreams is like a garden without flowers.

WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »