Aanpassen woning – Zonnepanelen

Onze woning van 1958 hebben wij voorzien van 52 zonnepanelen van 300Wp en drie Omvormers. Er is gekozen voor het zogeheten Solar Edge systeem. Ja klopt een stuk duurder maar goede kwaliteit en een uitmuntende service vanuit Solar Edge Nederland.

Het dak van de woning hebben we zowel de voorzijde (westzijde) als de achterzijde (oostzijde)  vol gelegd met zonnepanelen. Daarnaast het garagedak, de fietsenschuur en het houthok.  De voor- en achterzijde dak woning hebben elk een aparte omvormer type: 5000Se en de overige panelen verdeeld in twee stringen aangesloten op de 6000SE.

Vervolgens zijn alle panelen voorzien van een zogeheten optimizer wat 15% meer rendement oplevert en met als voordeel dat niet een hele string wordt uitgeschakeld wanneer er een tropische verrassing wordt gedropt door overvliegend gevogelte.

Alle is geconfigureerd en via een App via mobiele telefoon uit te lezen en bij te houden.

 

Wij zijn erg blij met deze aanwinst. Het levert ons een groot voordeel op mede gezien het stroomverbruik wat wij hebben met deze gasloze woning. Het dekt de lading fors dus zeker geen spijt van deze investering. Als je vragen hebt…. gewoon een e-mail sturen. We staan je met liefde te woord.