Aanpassen woning – Muurisolatie

Omdat onze woning van 1958 is, voorzien van een spouw, is alles volledig geïsoleerd door muurisolatie aan te brengen. Dit is door van de Bunt isolatietechniek bv. op 22-04-2017

Is uw woning gebouwd tussen 1920 en 1980? Dan kan spouwmuurisolatie veel rendement opleveren. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen het binnenblad en het buitenblad gevuld.

Comfortverhogend
De het toepassen van spouwmuurisolatie houdt de woning de warmte beter vast en geven de muren minder kou af, waardoor de temperatuur op peil blijft. In de winter zorgt spouwmuurisolatie voor een warmer klimaat in de woning, in de zomer voor een koeler klimaat. Én omdat de CO2-uitstoot flink vermindert, draagt u bij aan milieubesparing. Natuurlijk blijft het belangrijk om uw huis of bedrijfspand goed te ventileren.

Hoog rendement
Doordat de warmte beter vastgehouden wordt, hoeft uw verwarming minder vaak aan te slaan. Dit is terug te zien op uw energierekening. De besparing kan voor een gemiddelde tussenwoning al oplopen tot 200 euro per jaar, bij éénsgezinswoningen kan dit zelfs oplopen tot zo 580 euro per jaar. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn vaak al binnen drie tot vijf jaar terugverdiend. (bron: milieucentraal.nl).

Volop keuze in isolatiematerialen
Doordat wij met verschillende materialen werken, kunnen wij altijd tot een passende oplossing komen die voldoet aan de wensen van de bewoner. Zo werken wij met Neopixel HR++ parels, Neopixel premium parels en Supafil glaswol of gespoten polyurethaan. De werkzaamheden worden door onze eigen ervaren teams uitgevoerd.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om (gietijzeren of stalen) ventilatieroosters in de oude staat te herstellen, indien gewenst te boren met een kleinere boordiameter bij een smallere voeg (tot 12 millimeter). Ook kunnen wij bij-isoleren in het geval dat de spouw maar gedeeltelijk gevuld is. Tevens is het verwijderen van (oud) isolatiemateriaal ook mogelijk.

Endoscopisch onderzoek
Bij uw adviesgesprek zal er een endoscopisch onderzoek bij uw woning uitgevoerd worden. Één van onze isolatie- adviseurs zal een gaatje in uw buitenmuur boren.
Met een speciale camera wordt onderzocht worden of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie.
Na dit onderzoek kan onze isolatie- adviseur u van een advies voorzien met betrekking tot de beste vorm van spouwmuurisolatie.

Het was in onze woning meteen merkbaar. minder kil en ook dat de warmte beter in huis bleef hangen. Ook hier zijn wij erg tevreden mee. Als je vragen hebt…. gewoon een e-mail sturen. We staan je met liefde te woord.

Mike