2019 – Project ROLSTOELBUS – Laatste Nieuws

 

Onze SPONSORS…!!!   Media berichten…!!!  Lopende acties…!!! 

   

Het laatste NIEUWS…!!!   Extra informatie…!!!   Met de bus mee…!!!

Via deze pagina melden wij de ontwikkelingen, het laatste nieuws  en welke stappen er zijn ondernomen m.b.t. het project ROLSTOELBUS.

13 december 2019: Vandaag erg veel te melden. Als 1e is de aanvraag goedgekeurd bij het T-Fonds. Ongelooflijk blij hiermee wat inhoud dat de financiële meter nu over de € 30.000,= Euro is gegaan. Weliswaar met de restrictie dat er pas betaald wordt als de rekening is overhandigd. Wij danken hierbij de inzet en tijd van de medewerkers van het T-Fonds.

Als 2e Stichting Memories Together (te bereiken via: www.memoriestogether.nl ) is  geboren. De rolstoelbus zal hier onder worden gebracht. Notaris Peter Prummel te Emmeloord zal de akte opmaken voor de stichting en Kamer van Koophandel. Uitleg m.b.t. het logo, klik er maar op.

Deze keuze heeft diverse gevolgen.
1. Het financiële plaatje mede gezien dat de overheid heeft besloten de BPM-voordeel af te schaffen per 01 januari 2020. (lees uitleg)
2. Per 1 januari 2020 hebben wij de wens helemaal klaar te zijn met de website en inschrijvingen KvK en belasting.
3. De sponsorloop zal langer doorgaan gezien de financiële tegenvaller. (zie overzicht website Stichting Memories Together en zie overzicht website Mikevandebeek.nl  Staan nu nog op beide vermeld.

Het bestuur van Stichting Memories Together is samengesteld. Hier kan nog een kleine wijziging in plaats vinden begin volgend jaar, maar dan is het bestuur in ieder geval geïnstalleerd en kan de inschrijving plaatsvinden bij de Kamer van Koophandel.

Een FB-Account aangemaakt en een YouTube kanaal geactiveerd voor Stichting memories Together.

11 december 2019: Vanmorgen al vroeg aan het ontbijt met de leden van de BNI-Emmeloord. Dank voor de warme ontvangst, het heerlijke ontbijt en fijne gesprekken deze ochtend en niet te vergeten de mooie toezeggingen van:

  • Pim van der Maden die inmiddels een gift heeft gedaan (staat op de sponsorlijst);
  • Peter Prummel – Notariskantoor Prummel die de acte voor de stichting gaat opmaken;
  • Michel de Grauw van Helder, die gaat omzien naar een passende verzekering;
  • Harry Bartels van autoverzorging die heeft aangeboden de bus in de was te zetten en te reinigen;
  • Rob Bredewout waardevol telefonisch gesprek gehad;

Ik heb genoten van de humor, interacties en ontspannen sfeer, maar ook van de saamhorigheid.  Pim heel veel dank voor de uitnodiging.

Dankzij de 1e en 2e jaars ROC Friese Poort te Emmeloord  staat er vandaag een stukje in  De Noordoostpolder   Klik op afbeelding:

Belastingdienst: “We kunnen het makkelijker maken….?”Nou de meningen zijn verdeeld. Ruim 4 uur aan de telefoon gezeten en nog geen eenduidig en duidelijk antwoord m.b.t. de BPM-voordeel regel. Deze gaat per 2020 verdwijnen maar er zijn nog mogelijkheden voor extra tijd en die wil men nu niet geven vanuit de belasting…………..!!!!

Carrefour , vandaag samen de aanvraag ingediend bij T-Fonds. Kortom, een enerverende dag.

10 december 2019: Een enerverende dag vandaag. Veel geregeld, veel telefoon. Het ziet er naar uit dat we de bus onder een Stichting gaan brengen. Ondanks dat het goed dichtgespijkerd was, zijn er betere opties onder een stichting. We hebben ook al een naam: “Stichting Memories Together“. Deze stichting kunt u zo meteen vinden via: www.memoriestogether.nl of via www.dreamingmemories‎.nl beide domeinen zijn vastgelegd.

We moeten alleen alle zeilen bij zetten om alles dit jaar nog rond te krijgen. Bestuur bestaande uit voorzitter, secretaris en penningmeester, akte opmaken bij notaris en inschrijven Kamer van Koophandel. Kortom erg druk.

9 december 2019: De voorbereidingen kerstmarkt ROC Friese Poort te Emmeloord  a.s. 18 december 2019 zijn in volle gang. Ik kreeg via SMS een berichtje van Max Maarssen.  Fijn om te horen en we hopen uiteraard op een succes.  Vandaag weer bij diverse bedrijven langs gegaan……! en we hebben weer sponsors mogen verwelkomen naast de mooie gesprekken die er zijn geweest.

Vandaag telefonisch contact gehad met het T-Fonds. I.s.m. Carrefour zou een financiële bijdrage moeten gaan lukken, echter de tijd is erg kort. Desondanks wordt dit traject nu ook ingezet. Diverse telefoontjes en het ziet er naar uit dat a.s. woensdag de aanvraag de deur uit kan om zo a.s. donderdag door het T-Fonds meegenomen te worden in hun vergadering. Spannend. Alle gevraagde documenten zijn klaar op de offerte bus na. Mail is verzonden.

7 december 2019: Vandaag alle SPONSORS bijgewerkt en de teksten naast de logo’s.  Vervolgens diverse mails verzonden m.b.t expertige en medewerking. Voor a.s. woensdagmorgen ben ik uitgenodigd bij de BNI te Emmeloord dankzij Pim van der Maden waarvoor dank. Ik mag 60 seconden mijn zegje doen en heb mijn zaken op orde dus denk binnen 60 seconden klaar te zijn. Ik zie er naar uit.

6 december 2019: Weer diverse sponsors mogen verwelkomen deze dag. De lijst blijft groeien. Diverse ondernemers aangeschreven met een verzoek tot meedenken.

Vandaag een gesprek met Mercedes-Benz Dealer Wensink Emmeloord. Spannend, want de overheid gaat het BPM-voordeel afschaffen jammer genoeg. We moeten dus alle zeilen bijzetten om de gestelde doelen tijdig te halen. Ook Mercedes-Benz Dealer Wensink Emmeloord  heeft medewerking toegezegd waar we erg blij mee zijn.

Ik zou graag met iemand die verstand van zaken heeft een strategie willen doornemen om als offensief in te zetten. Het is zo zonde van het geld als we dit (BPM-Voordeel) missen, vooral nu we al zover in de goede richting zijn. Het scheel nota bene € 30.000,= Euro en dat is een verschrikkelijke hoeveelheid geld wat wij kunnen besparen.

Ons contactpersoon bij de belastingdienst aangeschreven en exacte informatie opgevraagd m.b.t. deze BPM-regeling. We zien uit naar de reactie. Ook vandaag weer een paar sponsors mogen verwelkomen. Nu heb ik al diverse malen een verwijzing gekregen naar een business club in Emmeloord en heb vandaag een contactpersoon benaderd hiervoor. (wordt vervolgd)

5 december 2019: Op advies van diverse ondernemers een kleine mailing de deur uitgedaan inclusief de 2 krant uitgaven van deze week, in de hoop dat deze ondernemers het doel een warm hart toedragen net zoals al vele anderen.  Vandaag weer een ruim aantal sponsors toegevoegd waarvoor heel veel dank. Het totaalbedrag is nu € 28.018,17

Om 10:00u een heel fijn gesprek gehad bij Carrefour Emmeloord  met Atalja Visser & Jenna Veldkamp. We mochten elkaars ideeën uiten m.b.t. de inzet van de bus. Met waardevolle ideeën zijn we uit elkaar gegaan en houden zeker contact. Zoals het er nu naar uit ziet zal de bus veel worden ingezet want de nood op diverse terreinen is hoog en daar kan deze bus veel in betekenen. SAMEN met u gaat dit lukken. Jenna zal tevens nog proberen een collecte te realiseren met de opbrengst voor de ROLSTOELBUS. Geweldig om te horen.

Van Stichting Urgente Noden (SUNN) kregen we een compliment over onze website maar ook helaas een afwijzing op verzoek. De reactie van T-Fonds heb ik doorgezet naar Carrefour Emmeloord met de vraag of zij hier iets in kunnen en willen betekenen. De bedrijven waar ik vandaag op bezoek ben geweest een mail gestuurd met alle info over de bus. Allemaal een gezellige pakjesavond gewenst.

4 december 2019: Vandaag bericht in twee kranten. Sluispunt.nl en De Noordoostpolder. Fijn dat het zo begint te leven in de polder en dat er steeds meer bedrijven aansluiten. Het is toch GEWELDIG wat je SAMEN kunt doen….? De financiële meter staat vandaag precies op €  27.617,00 (Dan zijn er nog toezeggingen gedaan waar wij op wachten.)

We mochten vandaag ook weer diverse sponsoren hartelijk welkom heten. Kijk maar gauw op het SPONSOR-overzicht. Vervolgens nog het T-Fonds aangeschreven voor een bijdragen.

De namen zijn bekend van de drie financiële controleurs die de boeken gaan controleren en de binnenkomende geldstromen. Het zijn geworden:
1.Albert Wubs van Dierenpension Marknesse (+31 85 784 69 63)
2.Ferriën Mertens van Mertrade Marknesse (+31 88 88 99 444)
3.Taco Medema Leraar Economie Dronten uit Marknesse (+31 6 152 97 216)
Ik ben erg blij dat deze namen bekend zijn en dat deze heren de moeite willen nemen alle financiële zaken te gaan controleren zodat wij naar buiten kenbaar kunnen maken dat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Wij hebben bewust gekozen voor transparantie waar de sponsors recht op hebben. In overleg mocht ik hun namen kenbaar maken op deze website. Hebt u vragen…? Stel deze gewoon aan hen.

We hebben afwijzingen ontvangen van het Oranje FondsBluyssen Fonds  m.b.t. de aanvraag ondersteuning.  “Het bestuur heeft namelijk besloten geen bijdragen meer te verstrekken in de kosten van aankoop en aanpassing van auto’s en busjes vanwege de beperkte middelen van het Bluyssen Fonds.”

3 december 2019: Diverse berichten ontvangen of de beloofde bijdragen dit jaar nog mocht worden overgemaakt. Vandaar een e-mail verzonden naar alle betrokkenen, uiteraard zonder enige verplichting. Nog een paar ondernemers per e-mail benaderd op advies van mede ondernemers uit Marknesse en Kuinre. Verder staat KUINRE vandaag op het programma en we mochten al weer een paar ondernemers verwelkomen. Ook contact gehad met Nico van Staveren als woordvoerder van De Lionsclub. Er was nog info nodig wat ik heb gegeven en we wachten af waar de club mee gaat komen.

BPM voordeel: We hebben vandaag te horen gekregen dat de overheid het BPM voordeel gaat afschaffen voor alle betrokkenen. We hebben nog tot uiterlijk einde 1e kwartaal 2020 de tijd om van dit voordeel gebruik te maken. Dit houd in dat we nog harder ons best moeten gaan doen om het streefbedrag bij elkaar te krijgen.

Reservechauffeur: We zijn inmiddels ook bezig met een back-up voor de functie chauffeur zodat bij ziekte of welke willekeurige uitval de bus gewoon kan blijven rijden.

HULPFONDSEN: Vandaag diverse fondsen aangeschreven. Fonds DBL, Oranje Fonds, Bluyssen Fonds. en Stichting Urgente Noden. We hopen dat er deuren worden geopend.

2 december 2012: Vanmorgen al weer 3 sponsors welkom mogen heten. Wat een heerlijk begin van de week. A.s. vrijdag hoop ik in gesprek te zijn met Mercedes en ben benieuwd wat daar uit gaat komen. Vervolgens een verzoek tot gesprek verzonden per e-mail naar een accountant, we wachten af.

29 november 2019: Gisteravond hebben we ondanks  de schaduwkant van die dag,  dankbaar en zeer tevreden mogen afsluiten als het gaat om het ROLSTOELBUS Project. We hopen de financiële thermometer na het weekend weer bij te mogen bijwerken. Het erg zou mooi zijn en een absolute stimulans. We zullen nog even moeten doorzetten, we zitten dan tegen de € 30.000,= Euro aan. Mensen nog aan toe wat is dit mooi dat het zo gedragen wordt en gezamenlijk wordt opgepakt. Er staan nog toezeggingen open en ik hoop dat deze personen en bedrijven ook iets van zich laten horen.

De Noordoostpolder kwam met een voordruk voor volgende week om deze te plaatsen. Na wat aanpassingen is dit het resultaat geworden. Dit zal week 49 worden geplaatst.

28 november 2019: De dag begon met een droevig bericht. Via een goede kennis hoorde we dat de UK 165 zou zijn Gezonken en inmiddels gevonden, 2 opvarenden vermist.  Vanaf deze kant willen wij de familie sterkte  wensen  in de komende tijd.

Het Urkerland kwam vandaag uit met een mooi redactioneel stuk en acties m.b.t. de ROLSTOELBUS, en dat was te merken. We werden gebeld en een prachtige donatie is toegezegd. We mochten meteen al SPONSORS verwelkomen en daar mochten we ook mee afsluiten.  Vervolgens contact gehad met Max Maarssen van ROC Friese Poort te Emmeloord  en hij stuurde een SMS dat de eerste 25 rookworsten al waren verkocht.

Ook De Nieuwsbode kwam vandaag met een bericht dat zij volgende week aandacht besteden aan de actie ROLSTOELBUS (week 49)

27 november 2019: Vandaag was een regel dagje met van alles en nog wat. We ontvingen van het bestuur bedrijvenkring Nagele een afwijzing via e-mail,  zij hebben te kennen gegeven niet mee te willen werken ofwel ik zal niet uitgenodigd worden op een ledenvergadering. Erg jammer want het gaat naar mijn mening ten koste van de doelgroep maar we zullen dit moeten respecteren. Het Urkerland  heeft de voordruk verzonden ter controle die donderdag 28 november 2019 zal verschijnen. (zie Media)

Vervolgens een herinnering e-mail verzonden naar bedrijven waar ik ben geweest of welke ik heb toegesproken. Omdat wij ook door willen is het belangrijk te weten of deze bedrijven dit project ondersteunen of niet. Zodra de antwoorden/reacties binnen zijn kunnen wij ook doorgaan. Deze E-mail is verzonden.

En jawel een duidelijke knop gemaakt voor de LOPENDE ACTIES zodat een ieder alle informatie kan vinden op deze website m.b.t. opgezette acties voor de ROLSTOELBUS.

26 november 2019: Vandaag weer diverse sponsoren mogen begroeten waar we erg blij mee zijn. Ook diverse afspraken staan weer gepland in de agenda voor deze en komende week. Op het ROC Friese Poort te Emmeloord  is men volop bezig met de voorbereidingen voor de kerstmarkt van 18 december 2019. Geweldig om te horen. Diverse bedrijven aangeschreven met een verzoek tot een helpende hand. Dit om reden dat ik er al diverse keren aan de deur was geweest.

25 november 2019: Vandaag in gesprek met 2e jaars groep ROC Friese Poort te Emmeloord Max Maarssen, Toon Romkes, Julian Velthausz en Andrea Romkes. Het was een fijn en ontspannen gesprek en we mochten van elkaar leren. Er wordt hard gewerkt om de actie ROLSTOELBUS onder de aandacht te brengen via o.a. ROC. Vervolgens de kranten Het Urkerland en De Noordoostpolder benaderd voor een mooie actie die op poten wordt gezet. Het resultaat is er. A.s. donderdag zal er een halve pagina in Het Urkerland komen te staan en volgende week (wk49) in De Noordoostpolder. Zie voorbeeld.

 

23 november 2019: We hebben er een ACTIE-button/pagina bijgemaakt. Dit was nodig om het overzicht te behouden. Verder hebben we Pieter & Bianco van D&S Kleding Espel opgezocht die op de wintermarkt staan in Emmeloord met kleding bedrukken, waarvan een gedeelte naar de ROLSTOELBUS gaat. Het was koud vandaag en toch stonden deze bikkels er. Compliment en dank lieverds.

22 november 2019: Vandaag werd ik getroffen door een lief e-mailtje: Dit was afkomstig van het ROC Friese Poort in Emmeloord. Het mailtje werd verzonden door MAX. Dit is de inhoud: “Mijn naam is Max Maarssen, ik zit op het ROC Friese Poort in Emmeloord. De reden van mijn mail is dat ik de opleiding ondernemer retail op het ROC Friese Poort doe. Ik zit nu in het 2e jaar van mijn opleiding.  Dit jaar moeten wij een project opzetten. Ons project is om een kerstmarkt te organiseren bij ons op school. Het geld wat hierbij wordt opgehaald, gaan wij schenken aan een goed doel. Wij vinden uw project Rolstoelbus een heel mooi goed doel. Dit goede doel willen wij graag steunen met ons project. Dit is goedgekeurd door de school.  De kerstmarkt is op 18 december van 10:00 tot 15:00. Wij zouden u hiervoor ook heel graag uit willen nodigen, zodat wij u het geld kunnen overhandigen. Misschien is het tevens mogelijk om het goede doel in te zetten op onze kerstmarkt. Is dit mooi of is dit mooi. Wordt vervolgd.

Zoals het er nu naar uit gaat zien zal er ook bij dit project gebruik gemaakt gaan worden van de verkoop van de overheerlijke met goud bekroonde fijne rookworst van Slagerij van de Beek. Bij een voorgaande actie verkochten wij er ruim 850 stuks. Het zullen pakketjes worden van 3 stuks á 200 gram voor een weggeefprijs. Houd deze pagina in de gaten en u weet het……..!!!!

21 november 2019: Vandaag al weer vroeg op pad gegaan en als eerst naar Bant. Daar met diverse mensen/bedrijven gesprekken gehad, waarvan de eerste al weer op de sponsorlijst staan vermeld, en afspraken voor komende week mogen plannen. Vervolgens in Marknesse met diverse mensen en bedrijven mogen spreken wat tot verrassende gesprekken heeft geleid. Maar,….. ook daarvan staan de eerste al weer op de sponsorlijst. De mensen gelijk voorzien van een bedank mailtje en alles afgewerkt in de boeken. Een tevreden dagje vandaag.

20 november 2019: Vanavond zijn we uitgenodigd bij de vergadering van alle besturen omliggende dorpen Emmeloord in Luttelgeest. De voorzitters, penningmeester – algemeen bestuurslid of secretaris zullen daarbij als afgevaardigden aanwezig zijn.  Handsetje met alle info ligt al uitgeprint en opgebonden klaar. Ook hier zien wij erg naar uit. We hebben ruim tijd gekregen alle aanwezige te woord te staan waarvoor heel veel dank. De vraag ligt op tafel of de diverse voorzitters bereid zijn een uitnodiging te doen om de leden per dorp toe te mogen spreken. We zien erg uit naar de reacties. Er werden ook hier kritische vragen gesteld waar ik alleen maar heel blij van wordt. Dit houd je scherp en zorgt er voor dat je alles goed kunt kaderen.

M.m.v. Tom de Munnik, lid van de JCI Groot Schokland, plaatsen wij hierbij de Flyer voor de zogeheten ZALMACTIE (klik HIER). De Rolstoelbus actie dingt mee naar de opbrengst. Dus…..jawel……zoveel mogelijk bestellen waarvoor bij deze uiteraard heel veel en hartelijk  dank.

Ook vandaag weer diverse sponsors mogen verwelkomen vanuit Rutten & Marknesse. Het is fijn om te zien de betrokkenheid, de saamhorigheid en het gevoel van SAMEN. Een ieder heel veel dank.

19 november 2019: Na een flinke verkoudheid, veel hoesten en uiteindelijk toch maar een doktersconsult gelukkig weer op weg. Vandaag weer diverse sponsors mogen verwelkomen en vanavond mogen we de ondernemersvereniging van RUTTEN toespreken om 20:00u. Spannend maar voorbereid op weg en voor ieder een handsetje met alle info ligt al uitgeprint en opgebonden klaar. We zijn benieuwd. Ik kan niet anders zeggen als dat ik warm ben ontvangen en de tijd heb gekregen een duidelijke uitleg te geven. Dit was ook te merken aan de ingevulde papieren. Een ieder heel hartelijk dank.

13 november 2019: Vanavond ben ik gebeld geworden met de mededeling dat de ondernemersvereniging van Marknesse vergaderd. Om 21:30u was ik welkom om de aanwezige ondernemers toe te spreken m.b.t. deze rolstoelbusactie. Een verassing want ik had er verder geen enkele berichtgeving meer ontvangen na mijn verzoek en ben er onvoorbereid naar toe gegaan.

12 november 2019: Er zijn weer diverse SPONSORS aan de lijst toegevoegd vandaag. Erg fijn en waarvoor onze hartelijke dank.

11 november 2019: Met medewerking van Visveiling op Urk heeft een kistje vis veilen een fenomenaal bedrag opgebracht. Hier zijn we erg blij mee en willen deze handreiking dan ook heel erg bedanken.

08 november 2019: HULP GEZOCHT bij het opzetten van een grote veiling voor URK, Emmeloord en de omliggende dorpen. Wie heeft hier ervaring mee en wie kan mij daarbij helpen….? Het kan eventueel gescheiden, bijvoorbeeld Urk apart en Emmeloord + omliggende dorpen apart. Wie o wie stuurt mij een berichtje of geeft een belletje…?

07 november 2019: Telefonisch contact gehad met Mercedes Benz Vans Nederland B.V.,  en gesproken met een aardige mevrouw. Wat blijkt…… het email adres op de website bleek niet correct te zijn en is inmiddels aangepast. Een brief met uitleg gestuurd naar deze mevrouw en we zijn in afwachting wat er verder gaat gebeuren.

07 november 2019: Carrefour heeft contact gezocht en wil graag meer info m.b.t. dit project en eventuele mogelijkheden.

07 november 2019: Helaas door een flinke longontsteking enige dagen geveld. Jammer maar het ontmoedigd niet. We kunnen en mogen veel vanuit huis realiseren.

6 november 2019: Een verzoek ingediend bij het VSB fonds. Er stond een mooi artikel in de krant en Inge mijn vrouw attendeerde mij hierop. Wij hebben meteen gereageerd en zijn in afwachting:

5 november 2019: Vandaag de uitnodiging ontvangen  om aan de voorzitters van de bedrijvenvereniging(en) Groen dorpen  (alle omliggende dorpen van Emmeloord) uitleg te komen geven m.b.t. de Rolstoelbus actie. Ik ben hier erg blij mee;

4 november 2019: Gesprek gehad met de directeur van de Visafslag op Urk. Maandag 11 november 2019 zal er een kistje vis worden geveild t.b.v. het project ROLSTOELBUS;

3 november 2019: De financiële graadmeter heeft net de € 20.000 Euro gepasseerd.

2 november 2019: (REMINDER) Brief verzonden naar Mercedes Benz Vans Nederland B.V., T.a.v. Richard Engelbart en Geert Jaeken met verzoek tot een persoonlijk gesprek. (Wachten op reactie)

2 november 2019: Diverse clubs zoals Rotary Club Emmeloord, Junior Kamer Emmeloord, Odd Fellows Emmeloord en De Ronde Tafel benaderd via diverse bekende en leden. De eerste contacten zijn er al. Ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen;

28 oktober 2019: Gesprek met Gemeentehuis wethouder mevrouw Uitdewilligen en jurist Mevrouw Boer;

26 oktober 2019: Gesprek gehad met één van de transportbedrijven op Urk. Via een werknemer zal er gekeken worden om een zalmactie op te zetten t.b.v. de Rolstoelbus actie;

24 oktober 2019: Brief verzonden naar Mercedes Benz Vans Nederland B.V., T.a.v. Richard Engelbart en Geert Jaeken met verzoek tot een persoonlijk gesprek. (Wachten op reactie)

21 oktober 2019: Interview met radio OZO en Radio Emmeloord (zie MEDIA)

 

18 oktober 2019: Een pracht stukje in Het Urkerland met medewerking van Hendrik Kramer GBU waarvoor onze hartelijke dank. (Zie Media)

18 oktober 2019: Een Radio interview gehad via OMROEP FLEVOLAND (zie Media)

 

16 oktober 2019: Redactioneel stukje in De Noordoostpolder (zie media)

 

1e week oktober 2019: Vandaag gestart met de actie ROLSTOELBUS. Het begin is altijd lastig maar we mogen vertrouwen hebben.

 

 

Onze SPONSORS…!!!   Media berichten…!!!  Lopende acties…!!! 

   

Het laatste NIEUWS…!!!   Extra informatie…!!!   Met de bus mee…!!!

Quote:Langs de straat van straks komt men aan het huis van nooit.WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »