2019 – Jaap goes to America

Het verhaal:

Hier leest u het verhaal van Jaap(ie) van Elk en zijn familie.  Jaapie heeft een zeldzame erfelijke ziekte die de naam ADCA 2 SCA 17 draagt.  (Klik op de link en u hebt alle info) Jaapie komt uit een gezin van 5 kinderen en is de oudste. Deze ziekte is slopend te noemen want dat blijkt wel als we het verhaal helemaal te horen krijgen. De moeder van Jaapie is aan deze ziekte overleden, 2 zusjes en 1 broertje zijn inmiddels overleden en een nichtje uit dezelfde familie. Hoeveel verdriet kan één gezin of één familie aan…..? Wat een verdriet en spanningen.

Jaapie heeft niet lang meer te leven is de prognose van de artsen. Vandaar dat er een actie op poten is gezet om te proberen Jaapie met zijn vader (die inmiddels hertrouwd is)  samen met zijn nieuwe vrouw en nog de twee overgebleven zussen, 4 broers w.o de tweeling  naar Orlando te vliegen om daar gezamenlijk de wens van Jaapie in vervulling te laten gaan zodat hij kan zwemmen met de dolfijnen.  Een droom wat hij Dol-Fijn zou vinden. SAMEN met uw hulp moet dat gaan lukken.

Filmpje gemaakt door Frans Pol FP-Video

Deze actie is opgezet door de tante van Jaapie, Marjolein van Schoonhoven uit Emmeloord die zelf haar dochter heeft verloren aan deze slopende ziekte. De ruimte op deze website is alleen maar beschikbaar gesteld zodat een ieder kan lezen wat er gaande is, hoe er geld wordt ingezameld, dit alles om het uiteindelijke doel te halen. Jaapie naar Orlando.

Op zoek naar een goed kerstgevoel……………?: zo kunt u, kun jij  iets doen voor anderen. Help deze familie en gun hen een moment rust en samenzijn. Dit is voor hen de laatste keer.

Er is een 3e gelden rekening geopend bij Notaris Prummel te Emmeloord.
Alles is transparant en navolgbaar er blijft niets aan de strijkstok hangen.
IBAN Nummer NL67 RABO 0347 6884 62
O.v.v. Jaapie goes to Orlando

Lieve lezer, één oliebol minder, één zakje minder vuurwerk, waar een wil is, is een weg ofwel deze familie maakt dan ook eens wat anders mee dan verdriet en spanningen.
SAMEN met u, met jou kunnen we hier een “SUCCES” van maken en hen ook een fijne kerst geven waar wij zelf ook naar uitzien.
ZULLEN WE HET SAMEN DOEN?

Er is nog een bedrag nodig van rond de € 9.500,= Euro om dit gezin een gelukkig moment te geven. Er is al ruim € 11.000,= Euro binnen, maar de laatste loodjes die wegen zo zwaar en zijn zo nodig. Een lachwekkend bedrag voor de Nederlandse maatstaven. Er is inmiddels al veel ondernomen door Marjolein. Zo is er bij Omroep Utrecht een radio interview geweest, bij Omroep Flevoland. De BNI-Emmeloord samen met Marjolein is mede initiatiefnemer van deze actie, met vliegmaatschappij KLM is zij in onderhandeling m.b.t. de kosten voor de tickets en diverse krantenberichten zijn er al geweest. Echter de tijd begint te dringen er is niet veel tijd meer.

Omroep Flevoland 25 november 2019 (Klik op afbeelding)

De Noordoostpolder 3 december 2019 (Klik op afbeelding)

De Noordoostpolder 26 november 2019 (Klik op afbeelding)

 

Inmiddels zijn RTL-Nieuws, SBS6, Hart van Nederland, Radio/TV Rijnmond en All you need is love op de hoogte gebracht van deze actie met het verzoek hier aandacht aan te besteden.  Ook FC-Utrecht is geïnformeerd. Wij wachten af waar zij mee komen. De tijd dringt en we hopen dat er nog voldoende tijd is.

 

De organisator van deze actie kun je als volgt benaderen: Marjolein van Schoonhoven – M. 06 486 77 015E-mail

 

Quote:Als je ziek bent denk je aan je leven, als je beter bent aan je geld“.
Prioriteiten kunnen snel veranderen.

 

 

 

 

WIJ STOPPEN ER MEE:

NA 35 JAAR 

Translate »